joi, 10 noiembrie 2011

Spirulina, o algă miraculoasă

Spirulina este unul dintre cele mai apreciate produse naturiste. Această algă e considerată de specialişti un aliment-miracol, care are efecte de la scăderea în greutate până la reducerea colesterolului şi prevenirea cancerului.
Scade colesterolul.
Spirulina conţine aproximativ 70% proteine, de aceea acţionează ca un aliment şi taie foamea. Un studiu realizat în 1986a demonstrat că 2,8 g de spirulină de 3 ori/zi timp de o lună duc la scăderea în greutate, iar 4,5 g de spirulină/ zi timp de 6 săptămâni au ca efect reducerea nivelului colesterolului. Oamenii de ştiinţă cred că aceste efecte benefice se datorează prezenţei de acizi graşi omega-3 şi omega- 6 în spirulină.
Protejează împotriva cancerului şi a îmbătrânirii.
Alga este bogată în antioxidanţi ce stimulează sistemul imunitar şi îl ajută să lupte contra celulelor canceroase. Spirulina s-a folosit şi în tratarea copiilor ruşi iradiaţi la Cernobîl. Antioxidanţii conţinuţi de algă protejează celulele cutanate de radicalii liberi (sub-stanţe care favorizează îmbătrânirea). Spirulina conţine şi beta- caroten, care previne mai ales uscarea pielii.
Stimulează imunitatea.
O cură cu spirulină ajută şi la întărirea sistemului imunitar. Fierul conţinut în această algă se absoarbe foarte bine în organism.
Sub ce formă se găseşte în magazine
Pudră: este cea mai bună variantă, pentru că e foarte bine asimilată de organism, dar nu e foarte gustoasă • Granule şi comprimate: sunt mai puţin asimilabile decât pudra, dar reprezintă o alternativă mai uşor de “înghiţit” . • Capsule: sunt cele mai puţin asimilabile şi pot conţine mai puţină substanţă activă decât scrie pe ambalaj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu