joi, 10 noiembrie 2011

Limba mielului

In traditia populara limba mielului este explicata astfel:

-frunzele si florile se puneau in oblojeli pe rani.
-Decoctul se lua contra varsatului, scarlatinei si in bolile basicii udului.
-Ceaiul din flori se lua contra tusei.
-In Maramures ceaiul din flori, frunze sau radacini se folosea contra racelilor si -raguselii, pentru "coacerea" tusei si curatirea sangelui.
-Se mai lua contra retentiei de urina.


Un bun remediu pentru o viata stresata
Un bun diuretic si depurativ
Bogat in minerale, in special potasium
Un ceai facut in frunzele plantei ajuta in raceala, reducand febra si ajutand in cazul bronsitei
Expectorant
Trateaza boli de rinichi si vezica
NU ESTE RECOMANDATA BOLNAVILOR DE FICAT
Frunzele sunt folosite pentru bandajarea zonelor inflamate
Semintele sunt cunoscute pentru scaderea tensiunii
Tot semintele ajuta la balansarea hormonala
Diminueaza durerile premenstruale
Super pentru problemele legate de piele

Frunzele si florile se consuma ca atare, avand un gust asemanator cu castravetele bogate in calciu. Frunzele se pot adauga in ciorba, exact ca orice planta aromata. Florile de asemenea sunt superbe decoratiuni pentru torturi si prajituri




--frunzele se pot recolta primavara tarziu si vara atunci cand planata infloreste
Limonada din frunze :
¼ ceasca suc de lamaie proaspat stors
2 linguri zahar(dupa gust)
4 frunze
2 cani apa

Indicatii :
Se toarna toate ingredientele intr-un blender si se amesteca circa 3sec. Se toarna amestecul peste cuburi de gheata intr-un pahar inalt si se serveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu