joi, 10 noiembrie 2011

Mesteacanul

Mesteacanul apare unde nici nu te astepti. Prezinta o scoarta alba crestata. Este unul dintre cei mai adaptabili copaci, capabil sa traiasca in cele mai aspre si diverse medii.

Se face ceai din seva de mesteacan !
Se face o incizie in tulpina mesteacanului atat cat sa intre o stinghiutza de lemn precum la cazanul cu tzuica pentru a permite sevei sa se scurga intr-un recipient facut din scoartza de mesteacan !

Pentru a realiza un recipient din care se va savura ceaiul de mesteacan va trebui procurata o bucata destul de mare de scoarta de mesteacan care se taie circular formand un cerc cu diametrul de aprox 20 cm !

Dupa aprox.2-3 ore se colectioneaza seva care se poate consuma pur si simplu sau sub forma de ceai !
Ceaiul de prepara astfel : -se incalzeste seva aproape de punctul de fierbere
-se introduc ace de pin(contin multa vit C) taiate marunt in seva incalzita
-se strecoara in ‘canutza’

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu